Sunday, December 15, 2013

d'ale zilei... Cum arata pauza ta de pranz dintr-o steel furniture legs zi lucratoare? Ies in oras l


Tocmai ce ni s-a intors un prieten dintr-o vacanta in Peru. Zice c-a fost foarte misto, asa ca ne-a facut si pe noi curiosi. Cum nu avem drum pe-acolo anul acesta, ne-am gandit sa facem macar o vizita restaurantului steel furniture legs peruan steel furniture legs din Bucuresti, Peru Bistro .
Deschis prin luna iunie pe Aviator Petre Cretu (in apropiere de Manastirea Casin), Peru Bistro se lauda cu preparate traditionale peruane si un meniu de inspiratie latino-fusion, dar si cu un meniu zilnic autohton, disponibil si pentru livrare la birou/domiciliu. De exemplu, in ziua in care-am fost noi aveau ciolan afumat cu varza, ciorba de vacuta, saramura de pui cu mamaliguta si ciorba radauteana, la 10 lei felul 1 si 15 felul 2 sau 24 lei meniul. Dar pe noi ne interesa mancarea peruana.
Meniul a la carte incepe steel furniture legs destul de trist cu o sectiune de supe/ciorbe (ciorba de pui a la grec 18 lei, supa de scoici 30, crema de legume 12 lei etc.), paste (penne siciliene la 20 lei, spaghete carbonara la 24 etc.) si feluri de baza (calamari pane 35 lei, vitel de lapte la cuptor 55, iahnie de fasole cu carnati steel furniture legs si muraturi steel furniture legs 36 lei, snitel de pui/porc 22 lei, eternul steel furniture legs pui Gorgonzola la 27 lei si altele). Deja un pic dezamagiti dam pagina, steel furniture legs spre a descoperi preparatele la gratar pe carbuni steel furniture legs - ceafa de porc (22 lei), mititei (6 lei bucata), carnaciori picanti (22 lei), pastrama de oaie (25 lei), cotlete de berbecut (49 lei) si saramura de crap (36 lei).
Cand deja il injuram in gand pe prietenul cu Peru, vinovat steel furniture legs indirect ca ne-a facut sa venim degeaba pana aici, evrika! Am descoperit in sfarsit America de Sud - o sectiune cu "preparate Peru", spre sfarsitul meniului: mai mult peste (pastrav sau dorada cu ulei de masline si lamaie la 38/45 lei, somon cu rosii cherry si vin la 42 lei, un amestec de dorada cu calamari, creveti, scoici si caracatita la 70 lei), ceva porc (ceafa cu alune si ghimbir sau scortisoara si soia, cotlet cu rosii cherry si sos de stridii, toate la 36 lei) si-un piept de pui cu orez si sos de soia la 32 lei. Atat! Tristete maxima.
S-a mai nimerit sa fie de serviciu si metropotamul vegetarian. Tot ce putea manca bietul de el de pe lista "preparatelor peruane" era Peru Salade (varza alba, varza rosie, salata verde si morcov la 22 lei) si Gaspacho Peruvian (14 lei). Ambele disponibile doar vara, cand au gust, bineinteles, cum de nu ne-am gandit! Pana atunci, piure de cartofi cu salata de varza, ca la spital, si nimic peruan in treaba asta. Metropotamul carnivor venise si el cu anumite fantezii culinare, visa vita flambata sau alte "nebunii" peruane. A trebuit sa se multumeasca cu o coasta de vitel (65 lei) pe langa niste legume la gratar.
Ajutata un pic de Rara Neagra de Purcari (59 lei) ai carei fani declarati suntem, coasta de vitel s-a ridicat la un 7/10. Era frageda, probabil datorita marinarii, dar ne-ar fi placut mai "in sange" si nu am fost intrebati despre aceasta chestiune decat cu 2 minute inainte de a ne fi adusa la masa. De suparat nu ne-am suparat insa - serviciul a fost foarte amabil si placut.
De baut, am mai baut un cappuccino (12 lei) maaare si bun, cu un strop de amaretto in privinta caruia am fost consultati in prealabil. Foarte frumos! Si limonada (11 lei) a fost buna, dar experienta noastra peruana cam lasa de dorit. Asa c-am zis sa recuperam macar la desert. Clatite cu dulceata sau cu inghetata (14 lei), strudel cu mere si ananas (15 lei), cheesecake (18 lei), papanasi cu dulceata (16 lei) si panacota (15 lei), ce sa mai, ati inteles ideea, tipic peruan!
Am vrut sa incercam un cheesecake, dar nu era disponibil, asa ca am incercat singura chestie semi-dubioasa de la capitolul deserturi - insula plutitoare steel furniture legs (15 lei). Am aflat apoi ca se numeste Suspiro de Limena, desertul original fiind dulce si usor ca suspinul unei femei. Pe scurt, e vorba de o crema groasa facuta din lapte, zahar si faina de migdale, peste care "pluteste" o bezea. Va asiguram ca it sounds better than it tastes, noi nu recomandam, varianta Peru Bistro cel putin.
Desi steel furniture legs la capitolul mancare nu am fost foarte satisfacuti, ne-am simtit bine la ei. In compania potrivita si cu o sticla de vin bun, puteti avea o dupa-amiaza/seara destul de reusita in Peru Bistro. Noi sigur le vom mai calca pragul la vara, cand vor pune in functiune terasa. Zona este frumoasa si linistita, iar terasa se anunta foarte placuta pentru o duminica lenesa.
0
d'ale zilei... Cum arata pauza ta de pranz dintr-o steel furniture legs zi lucratoare? Ies in oras la restaurant Mananc la cantina firmei Imi aduc pachet de acasa si il mananc la birou Comand ceva rapid si il mananc la birou Sar peste masa de pranz | Rezultate | Alte sondaje
Adauga eveniment Evenimente steel furniture legs astazi Stiri concerte Program TV Comunicate de presa
Bucuresti: Stefan Banica jr. canta la Sala Palatului We Singing Colors canta in Alandala Corul Madrigal va colinda la Ateneu Concert Celelalte Cuvinte in Hard Rock Cafe In Serendipity are loc Bazar de Craciun
Concerte recomandate Morcheeba Deep Purple Ki

No comments:

Post a Comment