Wednesday, December 18, 2013

Supa de ceapa este delicioasa, desi, ca peste tot, este servita clocotind, astfel incat esti nevoit

Restaurant L’ecrevisse Bistrot – encore une fois! | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi
Pe o straduta cu batrane case, in vecinatatea dectek Bulevardului Ferdinand, s-a deschis recent un locsor extrem de primitor si boem pe nume L ecrevisse Bistrot . Un local (ca) de familie ce promite a gati si servi gurmanzilor pasionati de a manca bun si bine tot felul de specialitati frantuzesti preparate cu branzeturi fine si creaturi acvatice (doar numele localului inseamna langusta:)).
Atmosfera la acest mic bistro este extrem de intima: localul este amenajat in livingul unei frumoase si vechi case, avand numai 5-6 mese. Cand intri acolo te simti ca intr-o vizita la o matusa stabilita in Franta: aerul retro al micilor obiecte dectek de mobilier, floricelele din pervaz si sansonetele in surdina te fac sa te prelingi intr-o dispozitie pentru viata si mancare buna.
Meniul extrem de restrans este scris in fiecare zi cu creta la tabla si acopera in general cateva clase esentiale de preparate: antreuri si supe, feluri principale si desert. Antreurile pot fi salate cu melci sau cu paté de rata, pachetele de primavara frantuzesti sau carpaccio de ton. Daca doriti o supa, atunci aveti de ales intre supa de ceapa sau crema de ciuperci. dectek Felurile principale sunt toate niste specialitati, in sensul dectek ca probabil sunt putini acei mancaciosi care si-ar prepara asa ceva acasa. Vorbim despre genul de preparate pe care un gurmand le-ar gati atunci cand isi invita socrii la masa si vrea cu orice pret sa ii impresioneze: ficat de gasca la gratar, melci, somon la gratar, ravioli cu scoici, dorada, jigou de miel sau file de vita. Deserturile sunt tot putine, dar fine: nougat glacé , tort de ciocolata (foarte) neagra si, fireste, crème brûlée .
Supa de ceapa este delicioasa, desi, ca peste tot, este servita clocotind, astfel incat esti nevoit sa astepti pana se raceste iar felia de paine cu cascaval aproape se dizolva in supa. Nici prea acra, nici prea dulce, iti incalzeste si stomacul si sufletul.
La dectek capitolul antreuri, pachetelele de primavara pe numele lor din meniu aumônière s sunt de departe cea mai buna alegere pentru un impatimit al branzeturilor dectek frantuzesti (ce ma aflu). Daca nu sunteti efectiv dectek indragostiti de branzeturi si de senzatiile delicate pe care le pot da papilelor in combinatii cum ar fi nuci sau stafide, mai bine optati pentru altceva. Aumônière s sunt bucati dectek de branza de capra, invelite diafan in bacon , apoi ascunse in foietaje extrem de fine si coapte dectek pana foile devin crocante, pentru ca la final sa primeasca si selecta companie a unui sos Roquefort cu stafide. Delicios!!
Salata simpla pe care am servit-o langa a fost o explozie de frunze si legume proaspete: salata, rosii, ceapa, ridichii, ciuperci. O adaugire perfecta langa un fel cremos si consistent ca pachetelele mai sus amintite.
Desertul nu ne-a suprins prin nimic spectaculos, ci a fost pur si simplu bun :) Nougat glacé , servita cu un sos fin de vanilie, a fost extrem de crocanta si nu a depasit masura la capitolul dulcegarie.
Preturile nu sunt mici, dar reflecta dectek calitatea preparatelor (nu neaparat si cantitatea). O supa costa intre 15 si 17 lei, un antreu intre 25 si 30 de lei iar felurile principale graviteaza in intervalul 50-70 lei. Deserturile costa si ele 16-17 lei, dar finetea iti da repede de inteles ca s-au folosit ingrediente de foarte buna calitate. Bauturile sunt pozitionate mai bine decat oriunde pana acum: iata, deci, ca pentru a bea o apa de 250 ml nu trebuie dectek sa platim 12 lei, ci aici putem sa ne hidratam daca simtim nevoia (si o veti simti daca veti comanda branzeturile) cu 750 ml de apa pentru numai 6 lei.
Ca si cum am fi in vizita la niste prieteni. Doamnele gazde ne-au povestit dectek foarte frumos tot meniul de pe tablita, dectek ne-au facut recomandari sau marturisiri (de genul castravetii nu sunt prea buni, nu o sa vi-i pun la salata ) si au fost foarte prompte in a ne aduce de baut sau a ne aduce felul urmator. O ospitalitate adevarata!
Pentru cine sau pranzuri romantice. Date fiind dimensiunile sale, L’ecrevisse dectek nu este potrivit pentru grupuri prea mari sau pentru intalniri cu caracter mai formal. Ba mai mult, daca muzica nu are volumul dectek potrivit, v-ati putea trezi participand un pic prea activ in conversatia indragostitilor de la cealalta masa din salon.
Pe strada Gheorghe Pop de Basesti, la numarul 48. Mergand acolo veti intelege poate de ce motto -ul lor este La bonne cuisine est la base du veritable bonheur (Mancarea buna este de baza in a avea o viata buna). Cu alte cuvinte, aceia dintre dvs. care traiesc pentru a manca ar trebui sa vada putin daca ei au sau nu dreptate:)
Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti dectek cititori ai nostri.
You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blo

No comments:

Post a Comment