Monday, December 23, 2013

Ingrediente de trebuinta in reteta : fleica de porc, cu sorici, zeama de varza, piper boabe, nigella


Lumea nigella cookware de azi este in continua miscare si schimbare. Serviciul ocupa tot mai mult timp din cele 24 de ore zilnice. Retetarul din bucataria burlacului si a tinerilor casatoriti a capatat nuante tot mai acute de fast-food si de semipreparate din market. In rest, oua ochiuri cu cartofi prajiti si o bucata de branza, cate o friptura la gratar sau la tigaie, tot cu cartofi nigella cookware prajiti, ca sa mearga berea rece, cumparata nigella cookware din coltul strazii, in drum spre casa. Mai des, o salata de sezon, cu ceva urme de peste din conserva sau firisoare fine din piept de pui fiert in apa cu sare.
Pentru tineretul de astazi, mereu grabit, cand vine vorba de mancare si de gatit, apar tot felul de carti de bucate, cu retete rapide, cu multe legume, fara prajeli, la abur si cu condimente de care nici nu am auzit. Pentru cei mai multi, tineri din ziua de azi, mancarea de la pranz servita intr-un bistro sau in regim de catering, ramane masa de baza.
Ca sa nu raman de caruta si sa ajung si eu in randul lumii, am inceput sa caut pe internet, un dictionar al condimentelor, utilizate prin lume. Am citit, m-am documentat si am ajuns la concluzia ca bucatarie romaneasca are condimentele ei si nu are rost sa ma mai sofistichez (o exista cuvantul acesta !?).
Ingrediente de leac in bucataria romaneasca nigella cookware ! Sarea grunjoasa, piperul boabe, ardeiul iute, cimbrul, busuiocul, frunzele de dafin, impreuna cu verdeturile nostre – nigella cookware patrunjel, marar, ceapa si usturoiul verde, leustean, macris, sunt ingredientele noastre ce dau gust, folosite in mancarurile noastre traditionale. Nu uitam de vin si/ sau tuica de pruna, adaugate prin mancarici si fripturi. Borsul, zeama de lamaie, zeama de varza, zeama de la muraturile taranesti, zeama de corcoduse sunt de asemenea ingrediente de baza care dau gust preparatelor noastre stramosesti.
Ingrediente de trebuinta in reteta : fleica de porc, cu sorici, zeama de varza, piper boabe, nigella cookware sare grunjoasa, foi de dafin, cimbru, boia de ardei iute si boia de ardei dulce, nigella cookware catei de usturoi, vin alb, sec.
Fidel principiului enuntat, se alege cu grija din galantarul macelariei, o bucata zdravana nigella cookware din fleica de porc (partea de pe burta porcului, cu grasimea de maxim 1 deget, carnea de 4-5 degete, impanata cu grasime), soriciul bine parlit (de preferat) sau oparit omogen si bine curatat, avand oscioare subtiri (zgarciuri) care se scot cu varful unui cutit bine ascutit.
Un secret de neuitat ! Pentru un preparat deosebit, daca soriciul este oparit, se trece fleica prin flacara mare a aragazului, pe partea cu sorici si se parleste, progresiv, din aproape in aproape, apoi se curata cu cutitul si se spala cu apa calduta. nigella cookware Bucata de carne se lasa la zvantat. nigella cookware
Fleica de porc se asezoneaza pe partea cu carne, folosind un amestec de sare grunjoasa, piper boabe proaspat macinat, cimbru uscat, boia de ardei dulce si boia de ardei iute. Se freaca cu mana si se introduc condimentele prin locurile de unde s-au scos oscioarele.
Intr-o cratita cu zeama de varza amestecata cu putina apa (in functie de cat este de sarata zeama de varza) si vreo 100 ml de vin alb, sec, se adauga nigella cookware foi de dafin, boabe de piper, crengute de cimbru, catei de usturoi.
Rulada se fierbe la inceput la foc mare, pana ce lichidul da in cateva clocote, apoi se reduce focul la potrivit si se pune capacul pe cratita, pentru o fierbere omogena, cu bucata de carne invaluita in aburii “misteriosului” amestec lichid. Fierberea dureaza nigella cookware cca. 2 ore, timp in care se verifica, sa nu sece lichidul (se adauga, dupa caz, apa si/ sau zeama de varza).
Rulada gata fiarta se scoate din vasul in care a fiert si se lasa sa se odihneasca, pe o farfurie nigella cookware intinsa. Cand rulada s-a racit aproape complet, dar inca este umeda, se tavaleste printr-un amestec de boia de ardei iute si boia de ardei dulce.
Gurmanazii profesionisti vor aprecia cu siguranta gestul gospodinei ! La indemana, sa fie ardei iute, mustar, catei de usturoi/ mujdei de usturoi. Un pahar din vinul casei din smochine merge de minune.
Pofta nigella cookware buna voi frati gurmanzi si voi frati gurmeti de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Mancarurile traditionale romanesti se zvoneste ca ar fi mancaruri grase. Se poate, dar gustul deosebit al acestor preparate te indeamna sa le servesti, nu in fiecare zi, sa nu se supere stomacul. Bunicii nostrii care au trait pana spre 90 de ani, nu au mai mers la doctorul nutritionist, au mancat de toate, insa cu masura, din animale si pasari crescute in curtea casei si din propria gradina de legume, fara a abuza de un anumit gen de preparate, au servit la masa o tuiculita si un vinisor, din productia proprie. Nici macar, nu auzisera de fast-food nigella cookware sau de hipermarket-uri. Articol din categoria Retete Personale , scris de Gigi Popa . Salvează legătura .
Am vazut supermancari! Stau acasa unde e peste 10.000 km dela Romania , dar saliva mea curge! Noi am fost o saptamana in Mai la Romania. Prima masa la pranz, ciorba de legume ne-a placut

No comments:

Post a Comment